Sisältöön »
Treeniohjelma
 

kuvasatoa904637785.png

Esittely

Kevään tehokkain treeni sai vipinää lajitteluun

Ei hikihumppaa, vaan jätejumppaa! Mikael ”Mikirotta” Sundberg ja Max ”Boheemi” Blomfelt sekä jätelaitosten Kierrätyskoutsit haastoivat keväiselle matkalle lajittelun mestariksi Rakasta joka murua -treeniohjelmassa. Tässä treenissä et tarvittu käsipainoja tai jumppamattoa. Osanottajat saivat palkinnokseen sujuvan lajitteluarjen, sekä onnekkaimmat arvontapalkintoja. Palkinnot menivät Lapinlahdelle, Seinäjoelle, Joensuuhun, Valkealaan, Järvenpäähän, Palokkaan, Heinolaan ja Kemiin. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Mikä homma?

Treeniohjelmassa neljässä viikossa on mahdollista päästä hyvään lajittelukuntoon. Ohjelmassa tarkasteltiin oman kodin tilojen järjestämistä lajittelua varten, omaa biojätteen ja ruokahävikin määrää sekä otettiin pienin askelin uusia lajittelukäytäntöjä haltuun.

Ohjelman aikana osanottajia motivoitiin mm. lajittelufaktoja kertomalla sekä bioluuloja kumoamalla. Tältä kampanjasivulta voit hyödyntää vinkkejä, joilla teet lajitteluarjestasi helppoa.

Mitä osallistujat saivat?

Treeniohjelmassa vinkattiin, miten kotoa löytyy paikka lajittelulle, opetettiin lajittelemaan sekä annettiin tietoa lajittelun ja kierrätyksen ympäristövaikutuksista. Tarjolla oli haltuunotettavaksi arkea ja ympäristöä palveleva rutiini. Sellaisen hankkiminen ei vieläkään ole myöhäistä. Lisää vaikka joka viikko uusi jätelaji lajitteluvalikoimaasi. Tältä sivustolta saat lisää ohjeita.

Miten treeni onnistui keulakuvilta?

Sitoutuminen treenaamiseen voi tuntua vaativalta. Onneksi tässä treeniohjelmassa sitouduttiin oman halun mukaan! Kuvassa on osanottajien kuvasatoa niin herkullisista hävikkiruoka-annoksista kuin mietityistä kodin lajitteluratkaisuista.

Mikirotta ja Boheemi kulkivat läpi ohjelman lajittelumahdollisuuksia, biojätettä ja ruokahävikkiä tutkiskellen. Kokemukset löytyvät videoilta:

https://www.tiktok.com/@sundbergmikael/video/7083510619844005125?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

https://www.tiktok.com/@maxblomfelt/video/7080875356168752390?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&lang=fi-FI

https://www.youtube.com/watch?v=kg7XgpshWpc&t=55s

https://www.youtube.com/watch?v=qE52gi5_HHA&t=60s

Lue lisää »

 

Lajitteluohjeet

Etsi luettelosta kunta, jossa olet. Löydät sitä kautta alueelliset lajitteluohjeet.