Innehåll
Kevään tehokkain treeniohjelma
 

kivo-artikkelikuvat-vko4-492x492.jpg

Så, sorterar du eller inte?

Va, är det över redan? En testvecka blir lätt en månad, och plötsligt sträcker sig månaden ut till en evighet. Det är lätt att börja sortera, och ännu lättare är det att fortsätta.

Sorterandet är enkelt, när man gör det till en rutin. Då hittar soporna rätt, och man behöver inte funderar på sorteringen desto mer. Bananskalen flyger i bioavfallet och plastförpackningarna hamnar i plaståtervinningskärlet som av sig själv.

Om du inte vet i vilket kärl soporna hör hemma, hittar du hjälp här.

Raka puckar… eller?

Oavsett om det är din första utmaningsvecka eller redan din fjärde, har du kanske fler frågor. Om du söker efter svar, har du redan hittat rätt! Vår webbsajt biojate.info sammanställer allt nödvändigt material på ett ställe.

Rutin, inte en spurt

För att spara möda och besvär, fundera på de här frågorna när du börjar sortera:

  • Vilket slags avfall uppstår det i mitt hem. dvs. hur många sopkärl behöver jag?
  • Var är det lättast att placera återvinningskärlen i mitt hem? Använd din fantasi!
  • Var och när tömmer du hemmets återvinningskärl?

Friskt vågat, hälften vunnet!

Ring upp en kompis

Börja sortera tillsammans med en kompis, så minskar besväret och effekterna fördubblas! Ni kan dela med era bästa tips och informationskällor. Ju fler som sorterar sina sopor, desto effektivare är det. Bjud alltså in en bekant, granne, kompis, familjemedlem eller någon du möter på gatan att prova på sortering, så är du inte längre ensam med dina sopproblem och sorteringsfunderingar.

Veckans sorteringsutmaning: Berätta för en kompis, bekant eller din farmor om vad du lärt dig om sorteringens fördelar och ta en screenshot. Delta i utmaningen och vinn priser här.

Källor:

 

« Tillbaka

 

Sorterings-
anvisningar

Välj din kommun i förteckningen.På så sätt hittar du sorteringsanvisningarna för ditt område.