Sisältöön »
Biojätteen lajittelu on helppoa
 

Tilastot & taulukot  

Kuinka paljon biojätettä yksi ihminen tuottaa päivässä, entä viikossa taikka vuodessa? Pienistä kasoista kasvaa suuri kasa. Keräämme tänne tietoa ja numeroita siitä, kuinka paljon ja mitä kaikkea sillä saadaan aikaan. 

 
 

Paljonko biojätettä tarvitaan minuutin mittaisen suihkun lämmittämiseen?

Kysyimme sosiaalisen median kanavissamme, kuinka monta kiloa biojätettä tarvitaan minuutin mittaisen lämpimän suihkun tuottamiseen.

Oikea vastaus on: vain 1 kilo. 

Montako tuntia energiansäästölamppu palaa vain kilolla biojätettä?

Kysyimme sosiaalisen median kanavissamme, kuinka monta tuntia 7 watin energiansäästölamppu palaa vain yhdellä kilolla biojätettä?

Oikea vastaus on: 70 tuntia. 

Kuinka pitkän matkan henkilöauto huristelee vain kilolla biojätettä?

Pyörät pyörivät myös perunankuorilla. Biojätteestä tehdään nimittäin myös polttoainetta. Kysyimme sosiaalisen median kanavilla, kuinka pitkän matkan henkilöauto huristelee vain yhdellä kilolla biojätettä.

Oikea vastaus on: 1,4 kilometriä. 

Kuinka monta tuntia virtaa kännykälle riittää vain yhdestä kilosta biojätettä?

Luurin voi ladata vaikka lohenperkeillä. Kysyimme sosiaalisen median kanavilla kuinka monta tuntia virtaa kännykälle riittää vain yhdestä kilosta biojätettä.

Oikea vastaus on: 100 tuntia. 

Kun sinä lajittelet biojätteen biojäteastiaan, kerätään se ja toimitetaan käsittelylaitokseen. Biojätteestä tehdään maanparannusainetta sekä biokaasua, jolla voidaan tuottaa sähköä ja lämpöä. Näin voidaan korvata mm. fossiilisia polttoaineita energian tuotannossa. Lue täältä vinkit miten pääset lajittelun alkuun.

 

Lajitteluohjeet

Etsi luettelosta kunta, jossa olet. Löydät sitä kautta alueelliset lajitteluohjeet.